RIO BUCOVINA - triplarea profitabilitatii si o crestere cu 8% a cifrei de afaceri in 2013

Liderul apei plate imbuteliate din Bucuresti si al treilea jucator de pe piata din Romania, Rio Bucovina, a inregistrat in cursul anului 2013 triplarea profitabilitatii si o crestere a cifrei de afaceri cu 8% fata de 2012. Anul 2013 a reprezentat pentru Rio Bucovina consolidarea pozitiei de lider pe piata din Bucuresti, concomitent cu realizarea investitiilor majore in modernizarea liniei de productie de la fabrica Vatra Dornei si achizitionarea fabricii de la Giurgiu. 

 Rio Bucovina a inregistrat in 2013  triplarea profitului si  majorarea cifrei de afaceri cu 8% fata de anul 2012,  desi trendul pietei de apa imbuteliata din Romania in volum a fost unul descendent, inregistrand o scadere cu 4 procente in  perioada DJ13-ON13 fata de perioada similara a anului precedent (*calcule bazate pe datele AC Nielsen din Retail Index Service, pentru Total Romania , Copyright A© 2014, The Nielsen Company).

 “2013 a semnificat pentru noi inovatie, investitii majore in dezvoltarea, modernizarea si eficientizarea  companiei  si care s-au concretizat  in up-gradarea tehnologica  a liniei de productie de la Vatra Dornei, ceea ce reprezinta  in mod direct, o dovada a importantei pe care o acordam consumatorilor nostri si tendintelor pietei europene si mondiale. Suntem inovatori pentru ca am fost prima companie care, in 1996, am imbuteliat apa plata in ambalaj tip PET si astazi suntem prima din Romania care a adoptat standardul european de dop 29/25 ce pune bazele realizarii unui amplu program de prevenire a deseurilor din ambalaje.” a declarat Razvan Iancau, Director General Rio Bucovina.

 Dezvoltarea companiei continua si in anul 2014, Rio Bucovina avand ca obiectiv consolidarea pozitiei sale pe piata si atingerea unui public tinta cat mai extins. Un semn pozitiv al expansiunii companiei este legat de cresterea capacitatii de imbuteliere in perioada ianuarie- martie 2014, cu 14% mai mare decat in perioada similara din 2013

 Ritmul de crestere al Rio Bucovina va fi sustinut si in 2014 de investitii importante in facilitatile de productie, in eficientizarea distributiei directe si indirecte, precum si in dezvoltarea portofoliului de produse.  

  ***


Apa minerala naturala Bucovina isi are originea in zacaminte subterane din Vatra Dornei, situate in zone de tip rezervatie naturala, izolate de orice activitate umana, de unde izvoraste in mod natural. Prin continutul sau echilibrat de minerale si compozitia completa a elementelor, apa minerala naturala plata Bucovina asigura exact mineralizarea de care avem nevoie zilnic, fara a exista un exces pe care organismul sa trebuiasca sa-l elimine (un reziduu sec sau total minerale dizolvate de doar 74mg/l).

In luna decembrie 2013, Rio Bucovina a lansat noul design de PET, pentru apa minerala naturala  plata si cea carbogazoasa, unic si inovator pe piata din Romania.
 

***